1 2 3
Калюжам – бути чи не бути? Друкувати Написати листа
Середа, 01 липня 2015 13:07

Калюжі цього літа мабуть стануть його особливою прикметою. За останній час важко мабуть і пригадати коли влітку так  тривали часті дощі. Дощ весною та на початку літа кажуть,  що до врожаю, але,  мабуть, що занадто - то дійсно не здраво. Адже  опади цього літа вже стають навіть на загрозі врожаю,  як огородніх культур так,  і що саме  загрозливе,  для  врожаю ранніх зернових культур. Для самого ж міста Глобине  та населених пунктів міської ради   тривалі дощі – це перевірка тих негараздів,  які мають наші дороги та тротуарні доріжки. Адже за хорошої погоди хоч бачиш якого розміру та ямка чи вибоїна, а на тротуарі майже непомітні або легко долаються  всі перешкоди, ямки, тріщини їх асфальтного покриття.

Не витримала такої перевірки і тротуарна доріжка що йде по правій стороні вулиці Леніна від ринку і аж до приміщення школи мистецтв в м. Глобине. Особливо дісталося їй в районі  ринку  від  приміщення магазину «Добробут» і в напрямку центрального входу на ринок. Добротна, і навіть  глибоченька калюжа гордо розмістилась майже по всій  площі тротуарної доріжки  довжиною в добрий двадцяток метрів.

Добре,  що хоч обходити її можна було по  тих підвищених площадках, що їх намостили собі   власники  приватних магазинів  біля приміщень торгівельних закладів – а так би довелося глобинчанам брести по калюжах…

Жителі міста старшого віку  пам’ятають, що саме в цьому місці раніше понад обочиною шляху проходив  рівчак, обкладений бетонними плитами і слугував він для стоку води. Мабуть, тоді ті хто будував та планував забудову були мудрими.

«В наші вже часи ті, хто планував та забудовував  цю частину міста Глобине, в зв’язку створенням тут міського ринку, просто не врахували   тієї обставини, що можуть бути великі дощі і воді не буде куди стікати, - говорить заступник Глобинського міського голови Олександр Артюшенко,- тож і стоять такі калюжі на тротуарній доріжці. Які, до речі,  не дуже радують,  як жителів нашого міста, так і його  гостей.  Тож сьогодні щоб усунути такі недоречності потрібно нести додаткові затрати. Тротуарна доріжка і так потребувала свого ремонту, бо має певний термін своєї експлуатації, але сам факт  необхідності проведення водовідведення – тобто прокладання стічних  каналізаційних систем – це все додаткові затрати».

Як запевнив Олександр Артюшенко,  Глобинською міською радою планується за літній період провести ремонт тротуару в центрі міста, зокрема на ділянці  від міського ринку до школи мистецтв (тобто,  перехрестя вулиць Леніна та Шкільний бульвар). З цією метою вже розроблено фахівцями Глобинського КП «Архітектурно-планувальне бюро» проектно-кошторисну документацію  по капітальному ремонту вказаної ділянки тротуарної доріжки. Зараз ці документи проходять державну-будівельну експертизу в м. Полтаві. Отже жителі нашого міста мають можливість отримати капітально  відремонтований тротуар вже до цієї  осені.

Такі негаразди мають місце після тривалих дощів в центрі нашого міста. Однак вже найближчим часом їх мають усунути та створити зручності в користуванні тротуарною доріжкою незалежно від примх погоди

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада