1 2 3
Відбулася робоча нарада Друкувати Написати листа
Вівторок, 23 червня 2015 11:17

Одним із самих важливих і найактуальніших напрямків роботи сьогодні Глобинської міської ради є і питання майбутнього добровільного об’єднання суміжних громад, адже такий шлях має реальні шанси на те, щоб змінити стан справ на краще. Лише об’єднані громади отримають збільшені повноваження та  значні надходження до бюджету, які зможуть вирішити багато сьогоднішніх негараздів, що мають місце в населених пунктах Глобинської міської ради. Це і ремонт доріг,  і водопостачання,  і освітлення  вулиць, і благоустрій населених пунктів. Та й самі жителі об’єднаної громади відчують покращення послуг, адже в адміністративному центрі можна буде отримати майже всі документи за оформленням яких раніше необхідно було б звертатися до районних інстанцій. Це такі, як оформлення документів на право власності на земельну ділянку, технічні документи на  приватні будинки та будівлі та інші. Ще одним не менш важливим є і те, що на перших етапах становлення об’єднаних територіальних громад держава та міжнародне співтовариство надаватимуть фінансову допомогу  громадах на вирішення їх проблемних питань життєдіяльності і така допомога обраховується мільйонами гривень. Тож сьогоднішня команда  Глобинської міської ради повинна зробити все  від неї залежне, щоб таке об’єднання  відбулося, адже в разі, якщо з тих чи інших підстав не відбудеться  формування Глобинської міської  об’єднаної територіальної  громади, то наступний рік буде роком фінансових та інших втрат для  всієї глобинської громади.

Саме цим проблемам, формування нового  формату об’єднаної громади, згідно перспективного плану формування  територій громад  Полтавської області,  затвердженого Полтавською обласною радою,   було і присвячено нараду працівників Глобинської міської ради, що проходила в залі засідань Глобинської міської ради. Озвучивши проблеми, які виникли з формуванням Глобинської міської об’єднаної територіальної громади, міський голова Станіслав Джусь, відмітив, що зараз міській раді доводиться працювати в надскладних умовах, адже крім  територіально-адміністративної реформи, в умовах росту інфляції, економічної  кризи міська рада змушена проводити і такі непопулярні серед жителів  рішення,  як підвищення тарифів на проїзд  в міському громадському транспорті, користування водопостачанням, виконувати закони України про декомунізацію та інше.

В тім на сьогодні важливим пріоритетом є здійснення територіально-адміністративної реформи, адже цим закладається фундамент  майбутнього існування та діяльності глобинської громади. І хто б не прийшов до влади в результаті наступних місцевих виборів – працювати їм доведеться на тій основі,  яка буде закладена сьогодні. Успіх реформи – це гарантія  реального покращення   діяльності та благоустрою  міста та сіл Глобинської громади в майбутньому. Тож необхідно прикласти максимум зусиль до роз’яснення необхідності та не зворотності проведення адміністративно-територіальної реформи, ніхто не повинен мати сумнівів  щодо доцільності проведення реформи та залишатися байдужим  під час вирішення цих питань. Тільки в цьому запорука успіху. Адже реформа все рівно буде, але якщо вона буде проведена не своєчасно – то втратить при цьому перш за все  громада, жителі  наших населених пунктів, оскільки бюджети наступного року будуть формуватися залежно від того чи створена об’єднана територіальна громада  чи ні.

В ході проведення наради свої думки з приводу активізації такої роботи та позитивних наслідків в результаті створення Глобинської міської об’єднаної територіальної громади висловили працівники міської ради Олександр Артюшенко та Олександр Сусід. На нараді також були заплановані конкретні заходи по проведенню громадського обговорення з питань адміністративно-територіальної реформи.

Під час проведення засідання робочої наради в Глобинській міській раді

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада